358474.jpg

Olen löytänyt englantilaisen pikkuleipien reseptin, eritoten nämä ovat namia jos uskaltaa käyttää voita eikä "laihaa" margariinia.
Vapaasti käännettyna seuraavasti:

KERMAISET APRIKOOSI PIKKULEIVÄT

120g voita (margariinia)
120g hienoa sokeria (siis sitä tosihienoa)
1 muna
120g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
5 tl aprikoosihilloa (aprikoosimarmeladia)
2 rkl kermaa

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi, lisää muna ja sen jälkeen jauhot, hillo ja lopuksi kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paistetaan 175°c kullankeltaisiksi/kullanruskeiksi, noin 10-15min per pelti. Teelusikan kokoinen taikinanokare LEVIÄÄÄÄ aikaisten lailla, joten annettava tilaa jokaiselle nokareelle. Itse kokeilin tuota 3 x 3 ja pari vielä puristin keskelle reunariville. Tässä kokoonpanossa ottivat reunat jo hieman yhteen.

372512.jpg

ps. pikkuleivät voivat olla nihkeän tuntuisia ja pehmeitä, varmaankin hillon takia. Mutta jos uskaltaa antaa niille hieman väriä uunissa, tyyliin kullanruskeat, niin ovat aika rapsakoita.